Romescolla täytetyt munakoisotornit

Romescolla ja mozzarellalla täytetyt munakoisotornit

Mozzarella-juustolla täytetyt  munakoisotornit saavat mantelisen maun romesco-tahnasta.

Munakoiso on loistava raaka-aine moneen ateriaan, pastakastikkeeseen, kasvispataan tai sitten tällaiseen torniin. Olen aiemmin tehnyt munakoisotorneja punasipulista, mozzarellasta ja tomaatista, mutta nyt päätin kokeilla romesco-tahnaa tai -kastiketta – miten sitä nyt kukakin haluaa nimittää.

Alunperin Kataloniasta peräisin oleva Romesco-kastiketta syödään kalan kanssa. Kastike   tehdään paahdetuista paprkoista ja manteleista. Monikäyttöinen romesco sopii hyvin myös grillatun lihan kastikkeeksi. Siitä saa myös mainiot suupalat, kun paahtaa leipäviipaleita uunissa tai grillissä ja päällystää leivät romescolla.  Tässä yksi versio tästä kuuluisasta kastikkeesta.

Aloita munakoisotornien teko romesco-tahnan valmistamisesta.

Romesco-tahna

2 paprikaa
1 1/2 dl paahdettuja manteteita
1 dl säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl omenaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä

Pese ja leikkaa paprikat puolikkaiksi. Paahda niitä 220-asteissa uunissa kuori ylöspäin niin kauan, että ne tulevat pinnalta mustiksi. Kuori ohut kuori pois ja  poista siemenet.

Paahda manteleita hetki kuivalla pannulla.  Kaada paprikat, paahdetut mantelit, säilyketomaatit, kuoritut valkosipulinkynnet, persilja, viinietikka sekä öljy monitoimikoneeseen ja soseuta hienoksi massaksi.

Munakoisotornit

2 munakoisoa
2 mozzarella-palloa
1 punasipuli
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Huuhdo munakoisot ja viipaloi ne poikittain noin 1 cm:n paksuisiksi. Voitele munakoisot oliiviöljyyn kastetulla pullasudilla ja paista parila-pannulla niihin vähän pintaa. Laita sen jälkeen munakoisoviipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista niitä kypsiksi 200-asteisessa uunissa.

Kun munakoisot ovat lähes kypsiä, ota ne uunista ja kokoa aineksista tornit uuninpellille.  Laita munakoisoviipaleen päälle punasipulia, mozzarella-viipale sekä  romesco-tahnaa. Lisää päälle toinen munakoisoviipale, basilikanlehti  ja liitä torni yhteen cocktail-tikulla.  Paista torneja vielä uunissa sen verran, että juusto sulaa.

Jos olet munakoison ystävä, saatat pitää myös munakoisosalaatista.

Tallenna

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s