Stockmannin sisääntulokerros tarjoaa mezejä, salaatteja ja sushia

Stockmann, katutason uusien ravintolojen herkkuja, sushi, meze, salaatti

Helsingin Stockmannin tavaratalo on kuulunut jo yli 50 vuotta, jos ei jokapäiväiseen, ainakin viikoittaiseen elämääni. Kun Stockalla tapahtuu, se kiinnostaa. Nyt kävin tutustumassa huhtikuun aikana tavaratalon katutasoon avautuvaan ravintolakeskittymään ja maistamaan kolmen uuden ravintolan herkkuja. Yllätyin iloisesti.

Olen syntyperäinen stadilainen. Äiti opetti minut käymään Stockalla. Ensimmäisistä kerroista muistan hissitytöt ja kolmanteen kiitos -pyynnöt, sekä sen ettei saanut lääppiä kaiteita, ellei ollut hanskoja käsissä. Pienen ihmisen hehkutteluhetkiä löytyi leluosastolta ja Herkun leivostiskiltä.

Teini-iän kapinavuosinakin Stockmann veti puoleensa. Treffit sovittiin Stockan kellon alle. Stockmann on ollut kuin rakas työkaveri, jonka kanssa puurretaan arjessa, pidetään hauskaa, kipuillaan ja koetaan yllätyksiä.

Salaatteja, sushia ja mezejä

Nyt huhtikuussa Helsingin Stockmannin katutasoon avataan kolme uutta ravintolaa, erilaisin, toisiaan täydentävin valikoimin. Tarjolle tulee libanonilaismakuja, sushia sekä salaatteja ja voileipiä. Kaikkien kolmen ravintolan herkkuja voi nauttia paikan päällä tai napata mukaan työlounaaksi, piknikille tai kotiin, kun ei ehdi, tai huvita itse kokata.

Uusien ravintoloiden tarjonnasta, ilmeestä ja konseptista vastaavat Royal Ravintoloiden ravintoloitsijat Viviane Kallio, Alex Nieminen ja Jesper Björkell.

Comptoir Farouge tuo kuhinaa entisen leipomopisteeseen

Libanonilaiset maut Suomeen maahantuonut ja Farouge-ravintolaa Yrjönkadulla pyörittänyt Viviane Kallio on uuden Comptoir Farouge –ravintolan sydän.

Viviane_Kallio

Comptoir Farouge keskittyy välimerellisiin makuihin, kuten mezeihin, lähi-idän leipärulliin ja välimerellisiin ruokaisiin salaatteihin. Maut ovat voimakkaita, yrttisiä ja meheviä. Aiolissa maistuu valkosipuli, kuten pitääkin. Herkut myydään kilohinnoin, joten oma maistelulautanen on helppo kasata.

”Comptoir tarkoittaa kauppa-asemaa tai baaritiskiä ja meillä siihen yhdistyvät molemmat. Stockan katutason kuhina tulee luomaan ravintolallemme oman lisänsä, sillä pieni hektisyys täydentää kansainvälisen värikästä ja lämmintä tunnelmaamme entisestään. Stockmannin katutasosta tulee aivan ihana paikka pysähtyä syömään tai sitten ottaa ruoat toimistolle, kotiin tai vaikkapa puistoon”, Viviane Kallio iloitsee

Ooh La Laa – tuoreita salaatteja ja leipä

Uusmedia-alan pioneeri, mainosmies ja vegekirjailija Alex Nieminen vastaa Ooh La Laa -ravintolan konseptista. Leipiä ja salaatteja tarjoileva deli käyttää mahdollisimman tuoreita ja lähellä tuotettuja, itse jalostettuja raaka-aineita satokauden valikoimaa aina hyödyntäen.

Alex_Nieminen_Ooh_La_Laa

”En ollut ennen Yes Yes Yes -ravintolaamme saanut Suomessa hyvää ravintolasalaattia ja tähän halusin tuoda parannuksen myös lounasaikaan. Uskon, että kasviksilla täytetyt leipämme tulevat myös olemaan parhaita, mitä maasta saa, ja molempien kyytipojaksi löytyy niihin sopivia viinejä ja sampanjoita laseittain”,  Alex Nieminen kertoo ylpeänä.

Suosittelen kokeilemaan bataatti-nuudelisalaattia. Se eroaa todellakin perussalaateista, maistuu ja rouskuu raikkaalta, mutta samalla sopivan mausteiselta. Salaatteja myydään isoina ja pieninä annoksina.

Suomen suosituimpien sushien hittilista

Stockmann-tavaratalon katutason kolmas uusi ravintola Hanko Sushi Bar on ketjun muihin pisteisiin verrattuna erikoisravintola. Se panostaa nopeaan palveluun, tarjoten suomalaisten suosikkisusheja.

Jesper Björkell, Hanko Sushi

”Keskitymme ruokalistassamme vain hitteihin ja rakensimme niistä helposti valittavia sushiateriakokonaisuuksia. Haluamme samalla muuttaa suomalaisten käsitystä take away -sushista. Sen sijaan, että seisottaisimme yöllä keitetystä riisistä ja edellispäivän kalasta valmiiksi paketoituja settejä vitriineissä, valmistamme ja pakkaamme ateriat paikan päällä tilauksesta. Ne voi ottaa helposti mukaan, tai sitten voi istahtaa alas ja aterioida japanilaistyyppisessä sushiravintolassamme. Ruokalistan supistaminen mahdollistaa suuriinkin asiakasvirtoihin varautumisen ja uskon, että pääsemme yllättämään asiakkaamme paitsi laadulla, myös nopeudella”, sushiguru Jesper Björkell kertoo.

Suosittu treffipaikka?

Uudet ravintolat tuovat välillä hieman hiipuneelle Stockalle toivottavasti tarvittavaa kuhinaa. Ainakin ensi puraisulla ravintoloiden tarjonta lupaa hyvää. Aika näyttää, treffataanko edelleen Stockan kellon alla, vai tavaratalon katutason ravintoloissa.

Kuvia lehdistölle ja ruokabloggaajille tarjoilluista maisteluannoksista.

Comptoir Farouge mezejä

Comptoir Farouge

Maistelua Comptoir Farouge

Hanko Sushi

Ooh la laa -salaatit

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s