Graffitiartisti EGS teki viinietiketin – taideviinisarjan uutuus on Wine Gallery Urban Edition

Wine Gallery Urban Edition

Altian uutuuspunaviinin, Wine Gallery Urban Edition Redin, pulloa koristaa graffittiartisti EGS:n teos ’Night on Earth 1’. Käväisin viinin julkistamistilaisuudessa  ja sain kuulla taitelijasta etiketin takaa.

Muistan hyvin Alkon taideviinisarjan 1990 luvulta. Taideviini oli mainio tuliainen ja lahja. Se toimi keskustelunherättäjänä ja tuntui jotenkin erityiseltä saada tai antaa. Taideviinin ilmestyminen oli tapahtuma, vähän samaan tapaan kuin beaujolais nouveaun saapuminen myyntiin. 

Viime vuoden lopulla Altia lanseerasi Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi Wine Gallery -viinit, joita koristavat Tove Janssonin Juhlat maalla- ja Juhlat kaupungissa -freskot.

Wine Gallery Urban Edition

Wine Gallery -viinit saavat nyt jatkoa. Altia julkisti juuri Wine Gallery Urban Edition Red -punaviinin, jonka kylkeä kuvittaa graffititaitelija EGS:n teos.  Keskitäyteläisen ja hieman savuisen Pinotage-rypäleen hallitseman punaviinin on tuottanut Etelä-Afrikassa aivan Kapkaupungin liepeillä sijaitseva maineikas Durbanville Hills -viinitalo.

Marjainen ja hennon kirsikkainen viini sopii pikkusuolaisten tai liharuokien seuraan. Julkistamistilaisuudessa sen kaverina toimi caesar-salaatti ja maukas hodari.

Night on earth 1 -teos

EGS on lukuisia palkintoja töillään kerännyt, kansainvälisesti tunnettu suomalainen graffititaiteilija, jonka henkilöllisyys on salainen. Ja mikäs siinä, salaperäisyys luo kutkuttavaa mystiikkaa taiteen ympärille ja saa arvailemaan, oliko hän läsnä pop-up -näyttelyssään, jossa uutuusviini julkistettiin. Sitä en saanut selville. Epäilen, ettei ollut. Niinpä keskiöön nousi paitsi jännittävä viini, myös taitelijan tekemä etiketti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s